Dato Torsdag d. 14. april 2022, Kl. 18:30 til kl. 20:00
Ulrik Andersen
Måltidsgudstjeneste

Gudstjeneste og spisning – på samme tid!

I år skal vi også her i Odense Domkirke mindes nadverens indstiftelse, men vi skal gøre det på en ny måde. Vi skal leve os så tæt ind i det, der skete dengang rundt om bordet, som vi overhovedet kan komme til. Så d. 14. april kl. 18.30 er der dækket bord i kirkens midtergang. Siddende ved bordet skal vi sammen fejre gudstjeneste med salmer, bøn, tekstlæsning og selvfølgelig også nadverfejring, samtidig med at vi spiser stegt lammekølle m. tilbehør og nyder et godt glas vin. Vi går kort sagt i disciplenes fodspor og mærker Skærtorsdag på egen krop:

Om aftenen på Skærtorsdag spiste Jesus sammen med sine disciple for sidste gang inden han døde på korset. Bordet var dækket med lammesteg, brød og urter og dertil hørende vin, for de var samlet til fejringen af den jødiske Påske med årets mest traditionsrige måltid. Et måltid der kan sammenlignes med vores julemiddag d. 24. december når det kommer til tradition og betydning.

Midt i måltidet gør Jesus noget helt nyt, da endnu engang forudsiger sin død og opstandelse, og indstifter nadveren med brødet og vinen. Siden da har Skærtorsdag været helligdag i den kristne kalender. Her mindes vi nadverens indstiftelse dengang for mange år siden.

Det koster ikke noget at deltage i gudstjenestens spisning, men af hensyn til det praktiske arrangement omkring maden og det begrænsede antal pladser omkring bordet skal man tilmelde sig senest d. 6. april her: https://forms.churchdesk.com/f....

Det er også muligt at deltage i gudstjenesten uden tilmelding. Man får da ikke plads omkring bordet og deltager i måltidet, men er i øvrigt med i både gudstjeneste og nadverfejring.

Ulrik Andersen