Dato Lørdag d. 18. februar 2023, Kl. 15:00 til kl. 16:00

Duo Villén/Sjølin - tværfløjte og guitar

Den solistuddannede duo formidler nordisk kulturarv i form af musik af kendte komponister fra Grieg over Gade til Sibelius. Flere af stykkerne vil vække genklang hos publikum, men der er også ukendte perler som f.eks August Windings lille romantiske værk, Aftenstemning.

Karisma og originalitet kendetegner den klassiske duo, Villén & Sjølin. Det eksisterende repertoire for guitar og fløjte er begrænset og rækker ikke for den efterhånden stærkt sammenspillede duos ambitioner. Derfor arrangerer duoen flittigt værker for større besætning, så de kan formidles på blot to instrumenter. De to musikeres samarbejde udspringer af fælles lyst og mod til at vriste sig fri af vante klassiske rammer og formidle musikken efter egne regler. Uden bæven, men med stor indlevelse og respekt for værkets oprindelige intention, har de som duo kastet sig over både klaverstykker og orkesterværker ud fra et stærkt ønske om at formidle nordisk kulturarv og folklore på en ny og forfriskende måde.

Linnéa Villén og Allan Sjølin er uddannet fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de begyndte deres musikalske partnerskab i 2015. Det er siden blevet til over 150 koncerter sammen, og duoen har udviklet et unikt og nærmest telepatisk samspil hvor humor og ordløs kommunikation er bærende elementer.

Koncertprogram (med forbehold for mindre ændringer):

Wilhelm Peterson-Berger (1867-1942) – Fra Frösöblomster: Intåg i Sommerhagen.

Edvard Grieg (1843-1907) Vals Morgenstemning fra Peer Gynt

Carl Nielsen (1865-1931) Intermezzo (op. 1)

Gustaf Nordqvist (1886  1949) / Bertel Gripenberg (1878  1947) Drivsnö

Atli Heimir Sveinsson ( 1938 - ) Dimmalim / Intermezzo