Koncert i Domkirken - Skt. Knuds Dag

Koncert i Domkirken - Skt. Knuds Dag

Fredag d. 10. juli 2020, kl. 16:30
Lykke Appelon Ilkjær, sopran - Jacob Agerskov Buur, violin og Randi Mortensen, orgel

På programmet vil stå værker af Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach og Louis Vierne. Se programmet her.

Lykke Appelon Ilkjær er født i 1991 i Thy. Hun har i sommeren 2020 færdiggjort sin uddannelse som klassisk sanger fra Syddansk Musikkonservatorium hos sopranen Henriette Bonde-Hansen. Lykke er en let, lyrisk sopran med forkærlighed for koloraturer. Under sin studietid tilbragte hun to år i Rom med vidunderlige muligheder for at udforske den italienske renæssance- og barokmusik hos mezzosopranen Chiara Guglielmi og pianisten Emiliano Randazzo.  Selvom den italienske inspiration er stor, nyder Lykke også at synge alt fra lieder til opera. Hun er medlem af  vokalensemblet SAGA, som synger arrangementer fra den danske sangskat og til daglig er Lykke en fast del af Odense Domkirkes kantori som 1. sopran.

Jacob Agerskov Buur er violinist og cand. musicae fra Det Jyske Musikkonservatorium og netop i færd med at afslutte sine videregående studier i solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Sideløbende med studiet har Jacob det seneste år været tilknyttet Odense Symfoniorkester som kontraktansat og assisterende violinist. Jacob har ligesom Lykke været ansat som sanger i domkirkens kantori, og de to samarbejder desuden i studiemæssig og professionel sammenhæng.

Ved orglet sidder domorganist Randi Elisabeth Mortensen.

Koncerten varer ca. 1 time og spilles med første halvdel fra kirkens kororgel og anden del fra hovedorglet.