Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Guitarkoncert i Krypten

OKT
12

Guitarkoncert i Krypten


Lørdag d. 12. oktober 2019, Kl. 15:00 til kl. 16:30
Klosterbakken 2, 5000 Odense C
Jesper Sivebæk
Fri entré

Jesper Sivebæk vil være et kendt navn for de fleste odenseanere.

Siden 2007 har han været lektor og leder af guitarklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, som løbende fostrer prisvindende solister og ensembler ved store konkurrencer over det meste af verden. Selv har Jesper Sivebæk i tidens løb vundet priser ved internationale guitarkonkurrencer og givet talrige koncerter i ind- og udland, fra Herning til Beijing. Med Scandinavian guitar Duo vandt han i 1993 DR’s kammermusikkonkurrence og modtog Sonning fondens særlige Segovia pris efter den legendariske spanske guitarist Andrés Segovia. 

Han har desuden været solist med bl.a DR Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Randers Kammerorkester, Århus Sinfonietta og Malmö Symfoniorkester, virket som gæsteprofessor ved en række anerkendte musikkonservatorier rundt om i verden og udgivet foreløbig 8 CD´er.

Om koncertprogrammet fortæller Jesper selv, at han vil spille nogle af de mest elskede og kendte værker for klassisk guitar, en del hentet fra guitarens hjemland Spanien, blandet med overraskelser.

Videre udtaler Jesper: ´Lige siden jeg som helt ung blev introduceret for Gasolin, har jeg været kæmpe fan af Kim Larsen. Jeg mener faktisk, at mange af hans melodier indeholder de samme langtidsholdbare kvaliteter som “Solen er så rød mor” og “Jeg ved en lærkerede” af Carl Nielsen. Mine arrangementer har været en del år undervejs. De er lavet med stor kærlighed til originalerne, og min intention har været at arrangere sangene så de lyder som om de var skrevet for guitar og arrangeret som en instrumental helhed. Det har været vigtigt for mig at indfange stemningerne. Man skal kunne genkende melodien. Det er ambitiøse arrangementer, der både udfordrer guitaristen og sætter sangene i et nyt instrumentalt lys´.

Mon ikke programmet byder på ét eller flere af disse?