Korkoncert

OKT
11

Korkoncert


Dato Søndag d. 11. oktober 2020, Kl. 15:00 til kl. 16:00
Sted Odense Domkirke
Medvirkende
Akademisk Kor Århus
Pris
Entré 50 kr.

Akademisk Kor Århus er et professionelt arbejdende, klassisk amatørkor, som blev dannet i 1985 og består af omkring 30 sangere i alderen 20-35 år med tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium.

Koret ser det som sin fornemste opgave at formidle glæden ved musikken til publikum og synger hvert år omkring 15 koncerter rundtom i Danmark, deltager i orkesterprojekter sammen med bl.a. Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Bach-Orkester samt turnerer i udlandet. De seneste år har koret bl.a. besøgt Tyskland, Spanien, Østrig, Sverige, Norge, USA, England, Italien og Japan.

Akademisk Kor Århus deltager også jævnligt i konkurrencer, og i sommeren 2019 vandt koret titlen som verdensmester i korsang ved World Choral Championship i Tokyo.

Derudover har koret for nylig udgivet en anmelderrost cd med kendte og elskede danske forårs- og sommersange.

Korets repertoire koncentrerer sig især om den nyere danske og nordiske kormusik, men der arbejdes også med en bred vifte af genrer fra renæssancens stringente, polyfone musik over den intense, følelsesladede romantik til uropførelser af værker af moderne danske komponister. Endelig holder koret meget af at fordybe sig i den danske sangskat.

Koret ledes af Jonas Rasmussen (f. 1992), som er uddannet fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og University of Cambridge i England. Han har tidligere været dirigent ved Stockholms Drengekor og Värmlands Nations Kor i Uppsala. I 2014 vandt han Syng Sydfyns konkurrence for unge kordirigenter.

Om programmet:

En lærke letted

I Danmark har vi en lang tradition for at samles om sangen, når de ydre omstændigheder trænger sig på. Det har corona-krisen senest i dén grad bekræftet. Men i 2020 markerer vi også to andre begivenheder, hvor fællessangen kom til at spille en stor og vigtig rolle, nemlig 100-året for genforeningen med Sønderjylland og 75-året for Danmarks befrielse.

Befrielsessangen ”En lærke letted” bruger meget sigende lærken som billede på Danmark: en sangfugl, som synger om frihed, om forårets komme og om håb. Denne og en række andre kendte og elskede danske sange vil være på programmet, når Akademisk Kor Århus synger koncert i genforeningens og befrielsens tegn. Programmet vil tage publikum med på en rejse gennem sangens Danmark: ud i den smukke natur, over bølgebrusende have og friske strande til den jævne mands mark, hvor der tales dialekt.

Derudover vil koret opføre værker af bl.a. John Høybye og Teary O’Reagan, som alle har jublen, glæden og triumfen som omdrejningspunkt.