Lørdagsmatiné - Lars Colding Wolf, orgel og cembalo

Lørdagsmatiné - Lars Colding Wolf, orgel og cembalo

Lørdag d. 1. februar 2020, Kl. 15:00 til kl. 15:45
Domkirken, Klosterbakken 2, 5000 Odense, Danmark

Organist og cembalist Lars Colding Wolf vil over en længere række af koncerter frem til 2021 opføre Dietrich Buxtehudes musik for tasteinstrumenter – først og fremmest orgel og cembalo, men undervejs også de andre historiske instrumenter clavichord og claviorganum.

Buxtehude regnes for en af de vigtigste musikere og komponister i tiden før Bach. Som lærer fik Buxtehude stor indflydelse på den nordtyske orgeltradition, og selv den unge Johann Sebastian Bach tog den lange rejse til Lübeck for at møde mesteren. Man sporer tydeligt den indflydelse i Bachs tidlige værker.

Nu er der ikke mange historiske orgler på disse breddegrader, men musikken lader sig fint fremføre også på moderne instrumenter af en vis størrelse. Et særligt træk ved det nordtyske barokorgel er det store pedalværk. Ved alle koncerterne spilles også på cembalo, hvor det er muligt at vise et karakteristisk træk, nemlig den gamle middeltonestemning, som giver akkorderne en helt særlig farve og renhed.

Lars Colding Wolf er organist ved Sct. Catharinæ kirke i Hjørring, hvor alle koncerterne finder sted, men en del af programmerne kommer også ud i landet og blandt andre altså til Odense Domkirke. Følg med på Lars´ egen hjemmeside www.lcw.dk for tid og sted.