Dato Tirsdag d. 28. juli 2020, kl. 16:30
Sted Odense Domkirke
William Whitehead, London
Orgelkoncert i Domkirken

Værker af Charles Stanford, Louis Vierne, Fanny Mendelssohn foruden orgelkoraler fra Johann Sebastian Bachs 'Orgelbüchlein'

William Whitehead er en internationalt anerkendt britisk organist med et imponerende bredt virke som koncertgiver i Europa og USA, og som en efterspurgt lærer for orgelstuderende fra ind- og udland foruden ved universiteterne i Oxford og Cambridge. Selv er han uddannet fra både Oxford og Royal Academy of Music i London, og hans koncertkarriere tog for alvor fart, efter at han i 2004 vandt 1. prisen ved Odense Internationale Orgelkonkurrence. Siden da har han beklædt mange ærefulde hverv i sit hjemland, og som cembalist har han spillet med blandt andre berømte ensembler som Gabrieli Consort samt flere gange medvirket ved de traditionsrige Proms, BBC´s promenadekoncerter i Royal Albert Hall.

Ved koncerten i Odense Domkirke spiller William Whitehead værker af blandt andre Charles Stanford, Louis Vierne og Fanny Mendelssohn foruden orgelkoraler fra Johann Sebastian Bachs ufuldendte 'Orgelbüchlein', en samling af 46 kortere orgelkoraler til kirkeåret, primært komponeret i årene 1708 - 17 under Bachs tid som organist i Weimar. I det oprindelige manuskript har Bach indskrevet titler på yderligere 118 koraler, som aldrig er påbegyndt. Et storstilet projekt kurateret af William Whitehead har igennem en årrække været undervejs for, i den store barokke mesters ånd, at udfylde disse huller med orgelkoraler af en række fremtrædende nulevende komponister, som med udgangspunkt i den af Bach udvalgte koralmelodi har bidraget med én eller flere kompositioner. Programmet byder også på en række af disse nyskrevne værker, som er udgivet på Peters Edition.