Dato Lørdag d. 20. november 2021, Kl. 15:00 til kl. 16:00
Vokalselskabet GLAS
Entré 50 kr.
Koncert i Domkirken

Til koncerten i Odense Domkirke vil Vokalselskabet GLAS fremføre hovedsageligt nordiske folkesange, men også enkelte folkesange fra Bulgarien. Sangerne i Vokalselskabet GLAS tager publikum med på en rejse igennem hele Norden og dens forskellige vokale traditioner. Der vil kunne høres sange, der handler om glæde og sorg, om tilbedelse og dans fra både Danmark, Norge, Sverige, Finland, Færøerne og Bulgarien.

Efter at have arbejdet med bulgarsk kormusik i mange år, ønskede sangerne i GLAS at tilpasse noget af deres eget, nordiske repertoire til dette vokale udtryk, som de anser for deres andet modersmål.

Ensemblet vil fremføre er en række arrangementer i bulgarsk iklædning af nordiske komponister som Henrik Ødegaard, Mats Edén, Emmi Kujanpäa, Arne Dich og Pauli Í Sandager∂i.

Programmet er en fusion af innovativ nordisk vokalmusik og de traditionelle toner fra Bulgarien, der har inspireret de nye kompositioner: To musikalske traditioner smelter sammen i Vokalselskabets store kærlighed til dem begge to. Som enhver samling af folkesange, deler vokalmusikken fra Norden og Bulgarien en række fælles emner: Kærlighed og krig, liv og død, daglige gøremål og de store højtider. Det er disse store og små fortællinger, der er i centrum for dette program.

Vokalselskabet GLAS består af:

Ania Rybacka (PL), 1. sopran

Katrina Petersen (FO/DK), 2. sopran